Тел.: +38 044 332-77-47
Моб.тел.: +38 067 933-32-44
Головна Про нас Фотогалерея Відеогалерея Контакти
E-mail:
ПАРТНЕРИ

Відбувся Кінний Фестиваль "Запрягай фест"
22 травня на Київщині в смт. Глеваха, відбувся перший rозацький кінний фестиваль «Запрягай фест». Козацькі бої на конях, майстерне джигітування, козацьке мистецтво бою «Гопак», стрільба з луків, майстер класи зі зброї та козацькі пісні наповнили фестиваль неповторним героїчним духом.
За словами директора «Козацької Лицарської Школи» Володимира Шерстюка, основним завданням фестивалю є відродження кінної справи в Україні, популяризація козацької лицарської культури та бойової майстерності складовою якої є верхова їзда.
    «В українців любов до коней закладена генетично, адже усе життя чоловіка-воїна проходило в сідлі. Одним із випробувань для молодого козака  було приборкання необ’їждженого коня. Козаки мали власне мистецтво бою на конях - уміли стріляти, рубатися шаблею, підбирати поранених, робити різноманітні трюки: «пістолет», «обрив», тощо. Ще на початку ХХ століття чи не кожен українець умів доглядати за конем, гнуздати його, та їздити верхи. На жаль, сучасні люди усе більше віддаляються від живої природи, - їм легше завести автомобіль ніж сісти верхи на коня. Наш фестиваль - спроба привернути увагу громадськості до кінного спорту, показати його велич та красу», - зазначив пан Володимир.
    Кінно-акробатичний театр «Кош», керівником якого є Андрій Півень вразив глядачів майстерними трюками. Особливо, слід відзначити дівчат-берегинь, що продемонстрували грацію та майстерне гарцювання. Підчас фестивалю козаки показали не лише можливості вершників-професіоналів, а й різні системи запрягання коней (3,4,6 коней в одній упряжці), козацьке кінне мистецтва ведення бою, влаштували кінний парад, ігри та забави для гостей.
Кожен бажаючий міг покататися верхи, постріляти з лука, пройти майстер-клас з фехтування палицями, сфотографуватися з шаблею та довбнею. Приємно відзначити, що на фестиваль приїхало безліч родин чиї діти відпочивали в таборі «Козацька фортеця». Діти були дуже раді поспілкуватися зі своїми таборовими викладачами та покататися на "давніх знайомих"  – Стеллі, Гамбії, Каштані, Зірці.
    Завершився фестиваль фаєр-шоу та виступом лідера гурту "Тінь сонця" Сергія Василюка

<<< назад

НОВИНИ
02-06-2014
Свято до Дня захисту дітей
докладніше >>>
17-05-2014
  Козаки на виставці BABY ACTIVE 2014
докладніше >>>
28-12-2013
Дитяче свято у клубі КЛШ
докладніше >>>
© 2024 Арт-Шоу "Гопак". Всі права захищено.
Головна Про нас Фотогалерея Відеогалерея Контакти Розробка сайту 2x3